Sezóna chřestu klepe na dveře. Pokud váháte, jak nejlépe tuto pochutinu upravit, máme pro Vás tři skvělé recepty. Chřestová polévka Suroviny: 500 g chřestu 1 velká cibule 2 stroužky česneku 1 l zeleninového vývaru 2 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky 200 ml smetany Sůl a pepř podle chuti Postup: Chřest omyjte a nakrájejte na […]
Rubrika: Recepty
Krůtí pečeně protýkaná karlovarskou šunkou, zadělávaná baby mrkev, zámecký brambor
Potřebujeme (pro čtyři osoby): Na krůtí pečeni: 400 g krůtích prsou, 120 g šunky, 100 g hladké mouky, 10 g Ramy, sůl, kmín Na zadělávanou karotku: 400 g mražené baby karotky, 100 g hladké mouky, 20 g másla, 2 dcl mléka, sůl, petrželová nať Na zámecký brambor: 1 kg čerstvých brambor, sůl, kmín, pažitka nať […]
Recept na pravý domácí burger
Základem grilování jsou samozřejmě steaky, ale domácí burgery se stávají čím dál oblíbenějšími. Mletého masa se nebojí ani šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Abychom skutečně věděli, co jíme, bude nejlepší, když si hovězí maso umeleme sami. Pokud koupíme maso kvalitní, libové, nepotřebujeme jako pojivo vejce ani strouhanku. Stačí čerstvé maso třeba z plecka, které si ochutíme hrubozrnnou francouzskou hořčicí, […]
Recept na vynikající masovou roládu
Klasický řízek nebo plátky jsou již pro Vás nuda? Tak zkuste maso zarolovat a upéct. Nepodceňujte rolády nebo závitky – nezaberou Vám o moc víc času, zato spojení masa a dalších ingrediencí jako sýr, špenát nebo sušená rajčata posune Váš chuťový zážitek do zcela nové dimenze. S povedenou roládou ohromíte všechny u stolu. A propadnete […]