Prima FRESH festival v edici 2025 míří do Plzně opět ve dvoudenní víkendové verzi!
Ochutnejte menu legendárních restaurací! Do Plzně letos zavítají:
Zájezdní Hostinec U Jiskrů v čele s Martinem Jiskrou.
Long Story Short pod taktovkou Petra Heneše.
Japanese restaurant Yamaya powered by Ploom pod vedením jediného ambasadora japonské kuchyně v ČR Marka Hory.
Dorazte si užít sobotu 24. 5. a neděli 25. 5. plnými doušky! Do OC Plaza Plzeň.
KDYŽ HVĚZDY VAŘÍ ANEB K JÍDLU PATŘÍ ZÁBAVA
Na cooking stage bude opět živo! Užijte si kuchařskou symfonii plnou hvězd české gastronomie – Zdeněk Pohlreich, Adam Rundus, Iveta Fabešová, Marek Hora, Šon Chung a mnoho dalších.
V sobotu večer vás čeká koncert Davida Kollera a po celý víkend ožije TALK STAGE inspirativními rozhovory s hvězdnými kuchaři a influencery.
KDYŽ HVĚZDY VAŘÍ ANEB K JÍDLU PATŘÍ ZÁBAVA
Na cooking stage bude opět živo! Užijte si kuchařskou symfonii plnou hvězd české gastronomie – Zdeněk Pohlreich, Adam Rundus, Iveta Fabešová, Marek Hora, Šon Chung a mnoho dalších.
V sobotu večer vás čeká koncert Davida Kollera a po celý víkend ožije TALK STAGE inspirativními rozhovory s hvězdnými kuchaři a influencery.
ASIJSKÁ ZÓNA PLNÁ CHUTÍ, VŮNÍ A AUTENTICKÝCH ZÁŽITKŮ
Nově na FRESHI představíme Asijskou zónu WOK & SPICES, která vás přenese přímo do srdce Asie!
Ztraťte se v bambusových uličkách a objevte autentické chutě vietnamského streetfoodu od lidí ze Sapy, speciality od ambasadora japonské kuchyně Marka Hory, workshop výroby mochi s projektem „Zase rýže“, nebo vaření s influencerem Šonem Chungem.
Sobota 24. 5. 2025
10:00 – 20:00
Elimon Cooking & Music stage
moderátor Petr Vejvoda
10:00
otevření areálu
10:00 – 11:00
reprodukovaná hudba
11:00 – 11:45
Gault&Millau POP battle – Cavino x Lékárna
11:45 – 12:00
Slavnostní zahájení – starosta MO 3 David Procházka a místostarosta MO 1 Miroslav Šuma
12:00 – 12:45
Zdeněk Pohlreich – cooking show
12:45 – 13:00
Martin Vogeltanz – Mattoni barmanská show
13:00 – 13:45
Marek Hora – Umění japonského nože, workshop o japonské kuchyni s noži Yaxell.
14:00 – 14:45
SMASH-BA cooking show by Adam Rundus
15:00 – 15:45
Martin Jiskra cooking show – host hejtman Plzeňského kraje Kamal Farhan
16:00 – 16:45
Zdeněk Pohlreich – cooking show
17:00 – 18:00
zvuková zkouška Davida Kollera + reprodukovaná hudba
18:00 – 19:00
koncert David Koller
19:00 – 20:00
DJ set
20:00
konec
Talk Stage „Pod Pokličkou“ powered by Ploom
moderátor Ondřej Baumrukr
11:30 – 12:00
Pepperfield – jak se Češi stali největšími konzumenty Kampotského pepře na světě?
12:45 – 13:30
Adam Rundus
14:00 – 15:00
Zdeněk Polhreich, Petr Heneš a Martin Jiskra
15:30 – 16:00
Jedlíci na cestách
16:30 – 17:00
Gault&Millau – Michaela Židlický
Heinz Grill akademie – The Barbecue Company a Jakub Parus
moderátor Ondřej Baumrukr
11:00 – 11:20
Jak skvěle namarinovat maso
→ Naučte se tajemství skvělých marinád, které maso promění v nezapomenutelný zážitek.
12:15 – 12:35
Grilování na každém typu grilu
→ Plynový, dřevěné uhlí nebo keramika? Ukážeme, jak na to, ať grilujete na čemkoli.
13:40 – 13:50
Správná teplota grilu
→ Tipy a triky, jak mít gril pod kontrolou a maso vždy perfektně propečené.
15:10 – 15:20
Různé styly grilování
→ Přímé, nepřímé, low & slow… Poznejte rozdíly a inspirujte se světovým BBQ.
16:10 – 16:20
Omáčky, co doladí každý gril
→ Jaké omáčky se hodí ke steakům, burgerům nebo zelenině? Objevte chutě, které pozvednou vaše BBQ na další level.
Asijská zóna Wok & Spices
11:00 – 11:30
Workshop: Vyrob si svoje vlastní mochi! 🍡
12:45 – 13:00
🍜 Asijské omáčky – ochutnej sílu chutí!
13:00 – 13:30
Workshop: Vyrob si svoje vlastní mochi! 🍡
13:45 – 14:00
🌿 Asijské bylinky a zelenina – voňavý svět v každém lístku
14:00 – 14:30
Workshop: Vyrob si svoje vlastní mochi! 🍡
14:45 – 15:00
🍵 Asijské čaje – pohoda v šálku z dálného východu
15:00 – 15:30
Workshop: Vyrob si svoje vlastní mochi! 🍡
15:45 – 16:00
🧂 Koření v asijské kuchyni – malá zrnka, velké chutě
16:00 – 16:30
Workshop: Vyrob si svoje vlastní mochi! 🍡
16:45 – 17:00
🥭 Tropické ovoce – ochutnej exotiku
17:00 – 17:30
Workshop: Vyrob si svoje vlastní mochi! 🍡
Neděle 25. 5. 2025
10:00 – 17:00
Elimon Cooking & Music stage
moderátor Petr Vejvoda
10:00
otevření areálu
10:00 – 11:00
reprodukovaná hudba
11:00 – 11:45
Petr Heneš – Long Story cooking show
12:00 – 12:45
Iveta Fabešová – cukrářská show, příprava klasického francouzského dezertu Paris-Brest.
13:00 – 13:45
Marek Hora – Umění japonského nože, workshop o japonské kuchyni s noži Yaxell.
13:50 – 14:00
Martin Vogeltanz – Mattoni barmanská show
14:00 – 14:45
Jaroslav Sapík – ukázky vaření zvěřiny a regionálních potravin – Českomoravská myslivecká jednota
14:45 – 15:00
Vyhlášení vítěze o nejúspěšnější restauraci Elimon FRESH festivalu 2025
15:00 – 15:45
Šon Chung – Šonoviny TV – cooking show
16:00 – 16:45
reprodukovaná hudba
17:00
konec
Talk Stage „Pod Pokličkou“ powered by Ploom
moderátor Ondřej Baumrukr
11:30 – 12:00
Šon Chung a South East Asia – liaison
12:30 – 13:00
Lokální kavárny – za každým šálkem příběh
13:30 – 14:15
Iveta Fabešová
14:45 – 15:30
Marek Hora, jediný Ambasador japonské kuchyně v ČR
Heinz Gril Akademie – The Barbecue Company a Jakub Parus
moderátor Ondřej Baumrukr
11:00 – 11:20
Jak skvěle namarinovat maso
→ Naučte se tajemství skvělých marinád, které maso promění v nezapomenutelný zážitek.
12:10 – 12:20
Grilování na každém typu grilu
→ Plynový, dřevěné uhlí nebo keramika? Ukážeme, jak na to, ať grilujete na čemkoli.
13:10 – 13:20
Správná teplota grilu
→ Tipy a triky, jak mít gril pod kontrolou a maso vždy perfektně propečené.
14:25 – 14:35
Různé styly grilování
→ Přímé, nepřímé, low & slow… Poznejte rozdíly a inspirujte se světovým BBQ.
Asijská zóna Wok & Spices
11:00 – 11:30
Workshop: Vyrob si svoje vlastní mochi! 🍡
12:45 – 13:00
🍜 Asijské omáčky – ochutnej sílu chutí!
13:00 – 13:30
Workshop: Vyrob si svoje vlastní mochi! 🍡
13:45 – 14:00
🌿 Asijské bylinky a zelenina – voňavý svět v každém lístku
14:00 – 14:30
Workshop: Vyrob si svoje vlastní mochi! 🍡
14:45 – 15:00
🍵 Asijské čaje – pohoda v šálku z dálného východu
15:00 – 15:30
Workshop: Vyrob si svoje vlastní mochi! 🍡
15:45 – 16:00
🧂 Koření v asijské kuchyni – malá zrnka, velké chutě
16:00 – 16:30
Workshop: Vyrob si svoje vlastní mochi! 🍡
změna programu vyhrazena