Prima Fresh Festival – Brno – 31. května až 1. června 2025 – Hrad Špilberk

Prima FRESH festival v edici 2025 míří na Špilas ve dvoudenní víkendové verzi!

Ochutnejte menu legendárních restaurací! Na Špilberk letos zavítají:

Cafe Imperial Zdenka Pohlreicha ve spolupráci s Valoria Restaurant Zájezdní Hostinec U Jiskrů v čele s Martinem Jiskrou. Long Story Short pod taktovkou Petra Heneše.

Japonská restaurace Yamaya powered by Ploom pod vedením jediného ambasadora japonské kuchyně v ČR Marka Hory.


Nebudou chybět ani špičkové místní či zážitkové restaurace.

Na cooking stage bude opět živo! Své kuchařské umění předvedou hvězdy české gastronomie – Zdeněk Pohlreich, Veronika BESKY, Pavel Berky, Mirka Van Gils, ale i známé tváře FTV Prima a spoustu dalších!

V sobotu večer se můžete těšit na koncert kapely VESNA.

Dorazte si užít sobotu 31. 5. a neděli 1. 6. plnými doušky! Na brněnský ŠPILAS.




 

BEZHOTOVOSTNÍ PLATBY V RÁMCI CELÉHO AREÁLU

Po celém areálu je možné platit kartoutelefonem či hodinkami!

Hotovost NEPŘÍJÍMÁME! Pokud byste i tak přišli s hotovostí, můžete si zakoupit festivalový náramek, kam si hotovost nabijete a můžete pak platit jím.

SVĚTOVÉ DELIKATESY, VÝBĚROVÁ VINAŘSTVÍ A TOP MINIPIVOVARY

Delikatesy ověnčené nejprestižnějším gurmánským oceněním Great Taste najdete pohodlně na jednom místě v Great Taste zóně.



Na své si přijdou i milovníci vína a piva. Své produkty odprezentují špičková vinařství a řemeslné minipivovary.

OHŇOSTROJ CHUTÍ S DEGUSTAGE 

Degustace vín pod taktovkou profesionálních sommelierů, párování špičkových pokrmů s víny, ochutnávky výběrových destilátů a delikates – to vše můžete zažít na zbrusu nové DeguStage.

Nezapomeňte si rezervovat svou vstupenku.

Další termíny Prima Fresh Festivalů v roce 2024 naleznete zde

Sobota 31. 5. 2025

10:00 – 20:00

Elimon Cooking & Music stage

moderátor Petr Vejvoda

10:00

otevření areálu

10:00 – 11:00

reprodukovaná hudba

11:00 – 11:45

Gault&Millau POP battle – Bango Brno vs. Bratrs bistro

11:45 – 12:00

Slavnostní zahájení

12:00 – 12:45

Zdeněk Pohlreich – cooking show, host Petr Švancara

12:45 – 13:00

Martin Vogeltanz – Mattoni barmanská show

13:00 – 13:45

Marek Hora – Umění japonského nože, workshop o japonské kuchyni s noži Yaxell.

14:00 – 14:45

Šon Chung – Šonoviny TV – cooking show

15:00 – 15:45

Kuchařský duel středních škol Jihomoravského kraje – Lipovka – ISŠ Hodonín vs. SOŠ Znojmo – zahajuje Jan Zámečník – náměstek hejtmana Jihomoravského kraje

16:00 – 16:45

Zdeněk Pohlreich – cooking show

17:00 – 18:00

zvuková zkouška VESNA + reprodukovaná hudba

18:00 – 19:00

koncert VESNA

19:00 – 20:00

DJ set

20:00 

konec

Talk Stage „Pod Pokličkou“ powered by Ploom

moderátor Ondřej Baumrukr

11:30 – 12:00

Gault & Millau – Michaela Židlický

12:45 – 13:30

Petr Švancara

14:00 – 15:00

Zdeněk Pohlreich, Petr Heneš a Martin Jiskra

15:30 – 16:00

Lokální kavárny – za každým šálkem příběh.

16:30– 17:00

Pepperfield – jak se Češi stali největšími konzumenty Kampotského pepře na světě?

Heinz Grill akademie – The Barbecue Company a Jakub Parus

moderátor Ondřej Baumrukr

11:00 – 11:20

Jak skvěle namarinovat maso
→ Naučte se tajemství skvělých marinád, které maso promění v nezapomenutelný zážitek.

12:15 – 12:35

Grilování na každém typu grilu
→ Plynový, dřevěné uhlí nebo keramika? Ukážeme, jak na to, ať grilujete na čemkoli.

13:40 – 13:50

Správná teplota grilu
→ Tipy a triky, jak mít gril pod kontrolou a maso vždy perfektně propečené.

15:10 – 15:20

Různé styly grilování
→ Přímé, nepřímé, low & slow… Poznejte rozdíly a inspirujte se světovým BBQ.

16:10 – 16:20

Omáčky, co doladí každý gril
→ Jaké omáčky se hodí ke steakům, burgerům nebo zelenině? Objevte chutě, které pozvednou vaše BBQ na další level.

Asijská zóna Wok & Spices

11:00 – 11:30

Workshop: Vyrob si svoje vlastní mochi! 🍡

12:45 – 13:00

🍜 Asijské omáčky – ochutnej sílu chutí!

13:00 – 13:30

Workshop: Vyrob si svoje vlastní mochi! 🍡

13:45 – 14:00

🌿 Asijské bylinky a zelenina – voňavý svět v každém lístku

14:00 – 14:30

Workshop: Vyrob si svoje vlastní mochi! 🍡

14:45 – 15:00

🍵 Asijské čaje – pohoda v šálku z dálného východu

15:00 – 15:30

Workshop: Vyrob si svoje vlastní mochi! 🍡

15:45 – 16:00

🧂 Koření v asijské kuchyni – malá zrnka, velké chutě

16:00 – 16:30

Workshop: Vyrob si svoje vlastní mochi! 🍡

16:45 – 17:00

🥭 Tropické ovoce – ochutnej exotiku

17:00 – 17:30

Workshop: Vyrob si svoje vlastní mochi! 🍡

Neděle 1. 6. 2025

10:00 – 17:00

Elimon Cooking & Music stage

moderátor Petr Vejvoda

10:00

otevření areálu

10:00 – 11:00

reprodukovaná hudba

11:00 – 11:45

Martin Jiskra – cooking show

12:00 – 12:45

Iveta Fabešová – cukrářská show, příprava klasického francouzského dezertu Paris-Brest.

13:00 – 13:45

Marek Hora – Umění japonského nože, workshop o japonské kuchyni s noži Yaxell.

13:50 – 14:00

Martin Vogeltanz – Mattoni barmanská show

14:00 – 14:45

Petr Heneš – Long Story cooking show

14:45 – 15:00

Vyhlášení vítěze o nejúspěšnější restauraci Elimon FRESH festivalu Brno 2025

15:00 – 15:45

SMASH-BA cooking show by Adam Rundus

16:00 – 16:45

reprodukovaná hudba

17:00 

konec

Talk Stage „Pod Pokličkou“ powered by Ploom

moderátor Ondřej Baumrukr

11:30 – 12:00

Honza Vlachynský – barový král

12:30 – 13:00

Adam Rundus

13:30 – 14:15

Iveta Fabešová

14:45 – 15:30

Marek Hora, Šon Chung a South East Asia – liaison

Heinz Gril Akademie – The Barbecue Company a Jakub Parus

moderátor Ondřej Baumrukr

11:00 – 11:20

Jak skvěle namarinovat maso
→ Naučte se tajemství skvělých marinád, které maso promění v nezapomenutelný zážitek

12:10 – 12:20

Grilování na každém typu grilu
→ Plynový, dřevěné uhlí nebo keramika? Ukážeme, jak na to, ať grilujete na čemkoli.

13:10 – 13:20

Správná teplota grilu
→ Tipy a triky, jak mít gril pod kontrolou a maso vždy perfektně propečené.

14:25 – 14:35

Různé styly grilování
→ Přímé, nepřímé, low & slow… Poznejte rozdíly a inspirujte se světovým BBQ.

Asijská zóna Wok & Spices

11:00 – 11:30

Workshop: Vyrob si svoje vlastní mochi! 🍡

12:45 – 13:00

🍜 Asijské omáčky – ochutnej sílu chutí!

13:00 – 13:30

Workshop: Vyrob si svoje vlastní mochi! 🍡

13:45 – 14:00

🌿 Asijské bylinky a zelenina – voňavý svět v každém lístku

14:00 – 14:30

Workshop: Vyrob si svoje vlastní mochi! 🍡

14:45 – 15:00

🍵 Asijské čaje – pohoda v šálku z dálného východu

15:00 – 15:30

Workshop: Vyrob si svoje vlastní mochi! 🍡

15:45 – 16:00

🧂 Koření v asijské kuchyni – malá zrnka, velké chutě

16:00 – 16:30

Workshop: Vyrob si svoje vlastní mochi! 🍡