Od 15. do 18. května se českobudějovické výstaviště promění v pulzující centrum gastronomického dění. Město známé svou bohatou historií a kulturním dědictvím hostí druhý ročník veletrhu Czech Food Expo 2025, na který letos zavítá také chlebový someliér Stanislav Janíček. V rámci programu se návštěvníci mohou těšit na řadu kulinářských zážitků. Veletrh přitahuje vystavovatele z celé České republiky i zahraničí, kteří představí to nejlepší ze své nabídky.
Jedním z vrcholů veletrhu bude účast Stanislava Janíčka, renomovaného chlebového someliéra, jehož expertiza v oblasti pekařství je široce uznávána. Janíček, jenž se věnuje nejen tradičnímu pekařství, ale i moderním trendům ve výrobě chleba a pečiva, obdržel za svou práci mnohá ocenění a je řadu let komisařem na nejrůznějších pekařských soutěžích. „Czech Food Expo je skvělá platforma nejen pro prezentaci našich produktů, ale i pro výměnu zkušeností a nových nápadů. Je pro mě čest být součástí této události a těším se, že předvedu návštěvníkům kouzlo pravého umění pekařství,“ říká chlebový someliér Stanislav Janíček.
Po celou dobu atraktivní pódiový program / 4 dny plné tematických kulinářských a kuchařských show v pavilonu T1
Kuchářské i pekařské show budou součástí doprovodného programu po celou dobu veletrhu. Své umění předvede řada vyhlášených kuchařů, cukrářů i populární tváře ze světa showbyznysu.
VÍKENDOVÉ VAŘENÍ S ONDŘEJEM SLANINOU
Ondřej SLANINA je šéfkuchař, restauratér a lektor kuchařských kurzů, člen Pražského kulinářského týmu. Od září 2005 uvádí v České televizi kulinářský pořad Kluci v akci. Je majitelem a lektorem školy vaření Hungry town, získal 2. místo v soutěži Kuchař roku České republiky 2013 a řada dalších ocenění.
Na veletrhu CZECH FOOD EXPO bude vařit v průběhu celého víkendu společně se středními odbornými školami.
Neděle 12. 5. 2024
• 10:45–11:15 Ručně vyráběné rohlíky a pletýnky
• 15:00–15:30 Výroba domácích chodských koláčů
Markéta HRUBEŠOVÁ je herečka, moderátorka, kuchařka a spisovatelka.
U vaření si bezvadně odpočinu od herectví a naopak. Řada mých kolegů maluje obrazy, hodně jich zpívá, no a já vařím. Kuchařina je nikdy nekončící nádherné dobrodružství! Na světě je tolik krásných surovin a tolik fantastických chutí! A tím pádem také tolik jídel, která ještě můžeme uvařit a pak si na nich pochutnat! Píšu kuchařky, natáčím pořady o vaření, dělám cookingshows, coby porotce jezdím na gastronomické soutěže, radím se s předními šéfkuchaři, mám vlastní kanál na YouTube. Zkrátka na sobě makám. Dobrou chuť,“ uvádí Markéta Hrubešová na svém webu.
Hostem veletrhu CFE je Markéta v pátek. Na podiu v pavilonu T1 připraví bramborové placky se slaninou, tvarohovou rozhudu a zelný salát s křenem.
VÍTĚZ 3. ŘADY SOUTĚŽE „PEČE CELÁ ZEMĚ“
Vojtěch VRTIŠKA je mladý, talentovaný amatérský cukrář, vítěz 3. řady populární soutěže České televize PEČE CELÁ ZEMĚ.
„Peču to, co bych si sám přál někdy ochutnat v českých cukrárnách. Dezert by měl být nejen uspokojením, ale i zážitkem. Proto stále hledám nové chutě, na kterých stavím výsledný vizuál celého výrobku. Snažím se v každém dezertu zanechat svůj osobitý podpis, vtisknout mu unikátnost, “ píše na svém webu.
Vojtěch předvede své cukrářské umění na podiu v pavilonu T1 během pátečního programu.