Prima Fresh Festival – Plzeň – 10. až 11. září 2021

Milí hosté, letošní Prima Fresh festival bude pořádná jízda. A to na staronovém místě v parku Budyšínská v Liberci.

Cooking show Zdeňka Pohlreicha si můžete užít jen u nás, letos dokonce každý festivalový den. Pozvání přijali Jaroslav a Pavel Sapík, kapitán českého nároďáku Honza Horký, odborník na přípravu hmyzu Petr Ocknecht a specialista na kávu Roberto Trevisan. Milovníci sladkého zajásají, poprvé se na festivale představí autorka kuchařek a uznávaná cukrářka Iveta Fabešová.

S velkým potěšením a úctou vám představíme několik českých výrobců delikates, kteří se mohou pyšnit oceněním Great Taste Awards z Velké Británie, které je nejslavnější gurmánskou cenou na světě. Často se označuje jako Oscar ve světě jídla a pití. V nově vzniklé zóně oceněných delikates se představí výrobci marmelád, paštik, chilli omáček, sirupů, ale třeba i čokolády, kterou si oblíbil sultán Ománu a která se jako jediná zahraniční čokoláda dostala na stoly jeho paláce. Tím, ale výčet ocenění těchto delikates nekončí, pravidelně se umisťují i na dalších soutěžích jako je World Hot Sauce Awards, The World’s Original Marmalade Awards, International Chocolate Awards a podobně.

K festivalu neodmyslitelně patří i skvělé jídlo a pití. Postupně vám představíme degustační menu vybraných restaurací a věřte, že bude co ochutnávat. Menu místních restaurací, grilovaná masa od mistrů BBQ, extrémní catering nebo autentický street food z celého světa. A bude také co pít, vybrat si můžete z řady craftových minipivovarů, špičkových moravských vinařství, doplněné o luxusní šampaňské a prosecca. Míchané drinky, giny a karibské rumy.

Festivalovou atmosféru bude po oba dny dotvářet hudební program na hlavním pódiu, kde si návštěvníci v kombinaci se skvělým jídlem a pitím vychutnají to nejlepší z tradice soulu, jazzu a pop music v podání uskupení Hermès Karel & HK Dancers.

Nová situace přinesla ale také nové příležitosti, milovníci dobrého jídla si budou moci objednat degustační menu vybraných restaurací, z pohodlí svého domova, nebo si jídlo nechat dovézt na piknikovou deku v parku. Tuto službu si díky partnerovi festivalu Dáme Jídlo bude možné využít nejen během dvou dnů konání festivalu, ale i s přesahem týdne po jeho skončení.

Zapište si pátek 10. a sobota 11. září 2021 v parku Budyšínská do diářů a přijďte si s námi užít víkend plný té nejlepší gastronomie, zábavy a hudby!

Těšíme se na vás!




Více informací na www

Pátek 10. 9. 2021 14:00 – 20:00

Big Green Egg Cooking stage

14:00 – otevření areálu
14:00 – 14:45 reprodukovaná hudba
15:00 – 15:45 Benada Clarion Grandhotelu Zlatý lev – cooking show
16:00 – 16:45 Zdeněk Pohlreich – cooking show
17:00 – 17:45 Miroslav Grusz – šéfkuchař MG restaurace, cooking show
18:00 – 20:00 Hermès Karel & HK Dancers – umělec, který čerpá to nejlepší z tradice soulu, jazzu i pop music. Jeho styl je směsí lyrického, procítěného zpěvu a mezinárodní inspirace.

Škola Kávy Coffee stage

otevření areálu

14:00

reprodukovaná hudba

14:00 – 14:20

Zahájení programu Coffee Stage – Roberto Trevisan, představí program dne a přivítá všechny hosty Školy kávy.

14:20 – 14:30

Mountain Gorilla Coffee – příběh přímého dovozu kávy a záchrany ugandských horských goril

14:30 – 15:00

Jedlý kelímek – kelímek, který šetří životní prostředí.

15:00 – 15:30

Pražírna Voznice – vliv přípravy na chuťový profil kávových nápojů (spojeno s degustací)

15:30 – 16:00

Alena Antonovičová – kávou vracíme kolumbijským indiánům Arhuacos zpět jejich pozemky

16:00 – 16:30

Enzo Bencini – Příběh milovníka kávy Enza Bencini

16:30 – 17:00

Ala Coffee – velký příběh malé kavárny s pražírnou (ukázka pražení)

17:30 – 18:00

Burma Coffee – výjimečná zrna z Myanmaru, jejich pěstování a zpracování

18:00 – 18:30

Pražská čokoláda Steiner-Kovařík – o čokoládě od mýtů až po její přínosy s držitelem Great Taste Awards

18:30 – 19:00

Ukončení programu Coffee Stage – Roberto Trevisan se rozloučí s hosty Školy kávy.

19:00 – 19:10

reprodukovaná hudba

19:10 – 20:00

konec

20:00

Vinařská zóna

otevření areálu

14:00

reprodukovaná hudba

14:00 – 15:00

Vinařství Arte Vini a Melememaso – Arte Vini – sommeliér Vlastimil Ducký + Melememaso (paštiky Great Taste Awards) – Jan Knecht – 399 Kč + dárek, sklenice na víno od Crystalexu.

15:00 – 15:45

Vinařství Holakovský – sommeliér Ing. Jakub Smrčka – 299 Kč + dárek, sklenice na víno od Crystalexu.

16:00 – 16:45

Vinařství Knoll – sommeliér Stanislav Crhák – 200 Kč + dárek, sklenice na víno od Crystalexu.

18:00 – 18:45

reprodukovaná hudba

18:45 – 20:00

konec

20:00

Sobota 11. 9. 2021 10:00 – 20:00

Big Green Egg Cooking stage

otevření areálu

10:00

reprodukovaná hudba

10:00 – 11:00

Pepper Field – cooking show

11:00 – 11:45

Zdeněk Pohlreich – cooking show

12:00 – 12:45

Iveta Fabešová – cukrářská show

13:00 – 13:45

Vaříme s regionální potravinou Libereckého kraje – Jan Horký – kapitán Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR a Židek Václav – člen rady kraje, řízení resortu životního prostředí a zemědělství

14:00 – 14:45

Jaroslav Sapík – ukázky vaření zvěřiny – Českomoravská myslivecká jednota

15:00 – 15:45

Klára Michalová – Šéfredaktorka časopisu Prima FRESH Klára Michalová a Soňa Porupková, moderátorka pořadu Nový Den na CNN Prima NEWS

16:00 – 16:45

Zdeněk Pohlreich – cooking show

17:00 – 17:45

Vyhlášení vítězů – ceny předá hejtman Libereckého kraje Martin Půta a primátor města Liberec Ing. Jaroslav Zámečník, CSc.

17:45 – 18:00

Hermès Karel & HK Dancers – umělec, který čerpá to nejlepší z tradice soulu, jazzu i pop music. Jeho styl je směsí lyrického, procítěného zpěvu a mezinárodní inspirace.

18:00 – 20:00

konec

20:00
Vysvětlivka: Show bude tlumočena do znakového jazyka.

Škola Kávy Coffee stage

otevření areálu

10:00

reprodukovaná hudba

10:00 – 10:20

Zahájení programu Coffee Stage – Roberto Trevisan, představí program dne a přivítá všechny hosty Školy kávy.

10:20 – 10:30

Mountain Gorilla Coffee – příběh přímého dovozu kávy a záchrany ugandských horských goril

10:30 – 11:00

MVDr. David Nejedlo a František Příbrský o záchraně ohrožných druhů na Sumatře díky Kukang Coffee

11:00 – 11:30

pauza (prodloužení přednášky Kukang)

11:30 – 12:00

Alena Antonovičová – kávou vracíme kolumbijským indiánům Arhuacos zpět jejich pozemky

12:00 – 12:30

Enzo Bencini – Příběh milovníka kávy Enza Bencini

12:30 – 13:00

Ala Coffee – velký příběh malé kavárny s pražírnou (ukázka pražení)

13:30 – 14:00

Burma Coffee – výjimečná zrna z Myanmaru, jejich pěstování a zpracování

14:00 – 14:45

Pražská čokoláda Steiner-Kovařík – o čokoládě od mýtů až po její přínosy s držitelem Great Taste Awards

14:30 – 15:00

Pražírna Voznice – vliv přípravy na chuťový profil kávových nápojů (spojeno s degustací)

15:30 – 16:00

Ukončení programu Coffee Stage – Roberto Trevisan se rozloučí s hosty Školy kávy.

16:00 – 16:10

reprodukovaná hudba

16:10 – 20:00

konec

20:00

Vinařská zóna – řízené degustace

otevření areálu

10:00

reprodukovaná hudba

10:00 – 12:00

Vinařství Holakovský – sommeliér Ing. Bc. Jiří Holakovský – 250 Kč + dárek, sklenice na víno od Crystalexu.

12:00 – 12:45

DIVINUM – sommeliér Čeněk Petrucha, degustace italských vín včetně tradičních italských delikates – 395 Kč + dárek, sklenice na víno od Crystalexu.

13:00 – 13:45

Vinařství Arte Vini a Melememaso – Arte Vini – sommeliér Vlastimil Ducký + Melememaso (paštiky Great Taste Awards) – Jan Knecht – 399 Kč + dárek, sklenice na víno od Crystalexu.

14:00 – 14:45

Vinařství Thaya – sommeliér Ing. Jakub Smrčka – 299 Kč + dárek, sklenice na víno od Crystalexu.

15:00 – 15:45

bude doplněno

16:00 – 16:45

Vinařství Knoll – sommeliér Stanislav Crhák – 200 Kč + dárek, sklenice na víno od Crystalexu.

17:00 – 17:45

reprodukovaná hudba

17:45 – 20:00

konec