Gastro Brod Festival – sobota 4. září 2021 – Uherský Brod

Zářijový Gastro Brod Festival je za dveřmi!
Již 4. ročník oblíbeného Gastro Brod Festivalu se uskuteční v sobotu 4. září od 10 do 19 hodin v Uherském Brodě. Louka za Muzeem J. A. Komenského se zaplní stánky a food trucky, které nabídnou pokrmy lokální kuchyně, ale i gastronomické speciality z celého světa. Akci doplní atraktivní kulturní program.
První zářijový víkend bude v Uherském Brodě patřit všem milovníkům lahodných pokrmů, dobrého pití, skvělé hudby, zábavy a přátelské atmosféry. Louka za muzeem bude hostit Gastro Brod Festival již počtvrté. Ochutnat můžete zahraniční gastronomii i netradiční dobroty.






Festival nabídne domácí italskou pastu míchanou v bochníku parmezánu, kanadskou specialitu poutine, mexické burritos, autentickou orientální a egyptskou street food, širokou nabídku burgerů z kvalitního masa mnoha chutí včetně variant pro vegetariány, prvotřídní grilované pochoutky, maďarské čabajky, slovenské sýry, sušené červíky a šafránové nebo kozí produkty. Chuťové pohárky návštěvníků pohladí bublinkové waffle, škrábaná zmrzlina, palačinky, tradiční trdelníky nebo moderní cukrářské dezerty.
„Gastro Brod Festival nabídne třeba specialitu v podobě kávy nebo horké čokolády ve zmrzlinovém kornoutu. Návštěvníci budou moci ochutnat aquaponické pochoutky a dozvědět se spoustu novinek o zemědělství budoucnosti“, doporučuje spoluorganizátor akce Lukáš Lauman z Agentury Backstage.
Moravští vinaři nabídnou lahodná vína, na čepu budou k výběru čtyři druhy piv, barmani připraví alko i nealko míchané koktejly a pro děti nebudou chybět domácí limonády.

Město Uherský Brod připravilo více než bohatý program. „Na podiu se představí Pavel Novák, Naďa Konvalinková, Divadlo Brod, Kuchařská show Jiřího Krále, a mnoho dalšího. Zábavní zóna s atrakcemi, poníky nebo skautskými aktivitami čeká na své malé návštěvníky. Gastro Brod Festival je prostě událost pro všechny“, říká Markéta Gajdůšková, vedoucí odboru školství, kultury a sportu Městského úřadu Uherský Brod.





Festival startuje již v 10 hodin a potrvá do brzkého večera. Vstupné je pro všechny návštěvníky zdarma.